Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

‭+32 477 13 71 13‬ Sint Job Ma - Zat 8.00 - 22.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

About

SH
HEALTH & PERFORMANCE


Reeds sinds z’n tienerjaren is Shaun gefascineerd in de mogelijkheden van het menselijk lichaam. Zijn liefde en passie voor training en lifestyle zetten hem al vroeg aan het coachen en motiveerde hem om op zoek te gaan naar wat het precies inhoudt om professionele en recreatieve atleten naar een hoger niveau te brengen.

Hij behaalde vervolgens een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit van Antwerpen. Na een periode als sportkinesitherapeut te werken, verhuisde hij naar Spanje om daar een Master in High Performance: Strength & Conditioning af te werken, en zich zo te verdiepen in alles wat met training, voeding en lifestyle te maken heeft. Die 3 pijlers zijn immers onlosmakelijk verbonden met elkaar. Hij behaalde de titel van Certified Strength & Conditioning Specialist en ging een tijd aan de slag als High Performance Coordinator in La Manga Club (Spanje). Hier bouwde hij een uitgebreid netwerk op en kreeg hij de opportuniteit om samen te werken met heel wat gerenommeerde researchers, kinesitherapeuten, coaches en atleten. Gepassioneerd door wetenschap en research, publiceerde hij zelf ook enkele wetenschappelijke peer-reviewed artikels en tracht hij steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten op het gebied van Sports Science.

Na deze mooie buitenlandse ervaring keerde hij terug naar België om een samenwerking op te starten met Royal Antwerp Football Club. Hier is hij momenteel al enkele jaren aan de slag als Fitness Coach. Zijn dagelijks takenpakket bestaat eruit om de spelers op fysiek gebied te ondersteunen zodat ze in staat zijn de vooropgestelde sportieve targets te behalen.

Hij hanteert hierbij een athlete-centered approach, waarbij de atleet centraal staat en de trainingsmethodes worden aangepast aan de noden van het individu. Deze aanpak vertaalt hij dan ook naar zijn zelfstandige activiteiten naast de club. Professionele atleten, recreatieve sporters en ondernemers zijn welkom in zijn facility in Sint-Job en worden hier op de best mogelijke manier begeleid naar het behalen van hun doelstellingen. Vanwege zijn achtergrond, expertise en ervaring is hij de ideale persoon om jou te begeleiden naar het behalen van jouw persoonlijke doelen.

Revalidatie-wetenschappen en Kinesitherapie

High Performance Sports: Strength & Conditioning

Strength & Conditioning Specialist

in binnen- en buitenland

van meerdere wetenschappelijke peer-reviewed artikels

Mijn ideale klant is doelgericht, gedreven en in het bezit van een positieve mindset.

Mijn aanpak en trainingsmethodes zijn geen “one size fits all”, maar berusten op welbepaalde principes die op al mijn klanten van toepassing zijn:

1. Je hebt een plan nodig. 

“Samen bekijken we hoe jouw huidige situatie eruit ziet en wat jouw doelstellingen zijn. Vervolgens stellen we jouw geïndividualiseerd trainingsplan op en word je ook voorzien van de nodige tips in verband met voeding en lifestyle.”

 

2. De training moet veilig en verantwoord zijn

“Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar het is wel enorm belangrijk. Resultaat is gebaseerd op consistentie over een bepaalde tijdspanne. Het is nu eenmaal moeilijk om consistent te zijn met je trainingen als je steeds geblesseerd geraakt door bepaalde trainingsstrategieën te hanteren die niet geschikt zijn voor jou.”

 

Heb je reeds last van aanslepende blessures?
“Geen probleem, als gecertificeerd kinesitherapeut en performance coach help ik je graag om van die hardnekkige blessures af te geraken en/of indien nodig, net rond je blessure(s) te werken en alsnog je gewenste resultaten te boeken.” 

3. De training moet efficiënt zijn.

“Om je lichaam het signaal te geven dat het zich moet aanpassen en sterker worden, zal je op bepaalde momenten gepusht worden om verder te gaan dan je gewend bent. Af en toe buiten je comfort zone gaan, hoort immers bij een groeiproces. Embrace the struggle.”

 

4. De training moet leuk zijn.

“Om het plezier en de motivatie hoog te houden, is de nodige dosis aan variatie en uitdaging in mijn ogen enorm belangrijk.”

 

5. Het plan werkt…alleen als jij er ook voor werkt. 

“Ik kan je begeleiden naar jouw doelen, maar jij zult ervoor moeten werken. Er is weinig dat zoveel voldoening geeft als het behalen van jouw vooropgestelde doelen. Maar, misschien wel het allerbelangijkste, vergeet zeker niet van het proces te genieten.”

Altijd aangenaam om samen te werken.

F. Haroun

Sinds ik mijn revalidatie bij Shaun ben begonnen ben ik vooral te spreken over zijn persoonlijke aanpak. Hij neemt echt tijd voor zijn verschillende patiënten en is zeer persoonlijk betrokken bij de revalidatie.

S. Van In

It's a pleasure to work with Shaun. Always there with individual exercises to be ready and perform on the pitch!

J. Butez